Wabere’s crește salariile pentru a atrage șoferi.

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată ale șoferilor pentru a atrage noi resurse.

O face și gigantul maghiar al transportului rutier de mărfuri Waberer’s, care a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook în care explică modificările aduse în august în structura salarială a șoferilor.

Compania maghiară a majorat salariul pentru sărbătorile legale în transportul internațional, care în mod paradoxal era anterior mai mic decât cel al zilelor lucrătoare. Acum suma este aceeași pentru fiecare zi și este de 30 de mii de florini neți pe zi (75 de euro). Oricine călătorește în Marea Britanie sau transportă mărfuri Adr are un salariu mai mare. În primul caz, aceasta este de 85 EUR pe zi, plus 37 EUR pentru fiecare traversare a Canalului. Waberer’s a majorat și unele bonusuri, precum cea de kilometraj peste pragul contractual (0,05 euro pe kilometru) și cea de reducere a consumului de combustibil.

Videoclipul aduce câteva exemple concrete. Un șofer care parcurge peste 2.000 de kilometri într-o lună conducând în străinătate timp de 23 de zile și care face trei călătorii în Marea Britanie poate avea un salariu lunar net de 775.000 de forinți (aproape 1.938 de euro, dublu față de salariul mediu maghiar) și cei care călătoresc exclusiv în Marea Britanie. Marea Britanie poate ajunge la un milion de forinți (2500 de euro).

One comment

  1. Plata la kilometru este perfect nelegală,bonusul nu poate fi considerat salariu,fiindcă luna asta îl iei ,luna viitoare nu-l mai iei
    Waberers a fost și va rămâne o firmă pentru începători,niciodată nu va avea Șoferi Profesioniști cu experiență datorită faptului că nu plătesc cum trebuie și au fel de fel de tertipuri pentru a nu-și plăti muncitorii pentru munca depusă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Articole relevante

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul

June 22, 2022

Mereu vedem concursuri de camioane în care se votează "Camionul Anului " sau " Camionul…

citeste articolul