Vrei să fii șofer? Girezi apartamentul.

Undeva prin anul 2005 căutam cu ardoare să-mi încep cariera de șofer. Tânăr fiind, cu permisul luat de un an și nici momentul nu era de partea mea. Aveam vreo 19 ani, permisul ce-l obținusem după terminarea liceului auto era de profesioniști doar că nu puteam profesa până la 21 de ani pe camioane, așa că mi-am încercat norocul pe dube.

Entuziasmul și speranța că-mi voi găsi ceva rapid de muncă au dispărut după interviuri cu angajatorii. Ce-i drept îmi alesesem poate ce-l mai prost moment, era înaintea crizei economice din 2008, vremuri ce mulți dintre patronii speră că se vor întoarce.

Erau vremurile când stăteau câte-o 100 la poartă, vorba lor și eu ca tânăr neexperimentat nu aveam nici o șansă fără o rudă sau o “pilă” să mă angajez.

Țin minte că mă chemase la un interviu pe postul de șofer distribuție pâine prin Galați. Să nu vă gândiți că am ajuns prin noroc ci tot printr-o pilă mai mică de prin acea firmă. Trecusem cu brio proba practică ce a constat să fac o tură de câteva cartiere cu duba cu unul dintre șoferii mai experimentați, băgându-mă pe toate ulițele dintre blocuri. Iar la sfârșit am avut întâlnirea finală cu patronul ce urma să mă liniștească rapid cu una dintre condițiile puse și anume să girez apartamentul părinților în caz că lovesc mașina.

Bineînțeles că nu am acceptat, doar nu eram nebun. Azi, uitându-mă în trecut vremurile s-au schimbat la 180 de grade. Dacă înainte trebuia să plătești să te angajezi sau să girezi cu casa, azi unele firme îți dau ei avans, doar să pleci cu camionul.

3 comments

  1. Așa tupeu aveau aia la Galați la vremea aia?!? N-are rost să mai întreb cine plătea eventualele daune!
    Mi s-a cerut și mie să girez cu casa dar pentru internațional și doar în caz că mă arestau pentru contrabandă sau făceam vreun accident beat, însă i-am cam aburit o vreme și apoi am plecat de la ei!

  2. 1998 la PETROTRANS PIATRA NEAMT ( FOSTA ITIA) MI-AU CERUT 5000 DOLARI GARANTIE SA MA ANGAJEZ PE INTERNATIONAL… BINEINTELES BANII INAINTE CA LA C…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Articole relevante

June 22, 2022

Mereu vedem concursuri de camioane în care se votează "Camionul Anului " sau " Camionul…

citeste articolul

May 13, 2022

Cu aproximativ o lună în urmă făceam prima postare despre Qoobus iar mulți dintre voi…

citeste articolul

March 31, 2022

Cu puțin timp în urmă ROADPOL a publicat datele primei campanii TRUCK&BUS 2022, campanie desfășurată…

citeste articolul