Vineri 13 spre 19

Sincer as fi jurat că astăzi este vineri 13, la cum mi-au mers încărcările. Parcă aș fi fost spectator într-un meci cu Dinamo, de luat oricum știam c-o luăm dar nu știam cu cât. În încercarea mea de a rămâne calm la toate încercările puse de dispecerul meu drag, simțeam cum sfinții se aliniază bucuroși pentru a fi pomeniți de la mic la mare, nu o dată ci de vreo trei sau patru ori la rând.

Spre exemplu ajung la o firmă ce trebuia să încarc vreo 14 paleți de vată de sticlă sau lână pentru izolații, tot un drac pentru mine, parcarea plină, vreo 5 camioane în fața mea plus alte 4 deja înăuntru la încărcat.

Am spus ” trebuia” pentru că bineînțeles că nu am încărcat. Aștept vreo două ore bune, timp în care fumez vreo câteva țigări și fac episodul cu grupul de WhatsApp, după care iesă unul în buza porții și-mi făcea semn să intru. Pornesc motorul, intru pe poartă, ăla îmi face semn unde să mă pozitionez, parchez camionul și încep să-l deschid. Prelata, scânduri, camionul și remorca, stâlpi, numai bun de încărcat.

După ce termin vine tot ăla ce-mi spusese unde să mă pun să-mi zică că nu trebuia să deschid camion deoarece nu incarc acolo. De fapt cuvintele lui fuseseră ceva de genul ” dar ți-am spus eu să-l deschizi?”. Drept sa spun, îmi venea să iau scandura de la remorcă și să arunc după el, doar eram pe loc de încărcare, în fața camionului era scris mare ” Încărcare marfă ” dar nah, dacă nu-i acolo, nu e. Și aștept în continuare, fără sa exagerez încă cel puțin 45 de minute. Nu tu o baie, nu tu un tufiș, nu tu un tonomat de cafea.

Într-un sfârșit vine motostivuitoristul și-mi face semn să mă țin după el. Vreți să vă spun cât am mișcat camionul? Fix vreo 30 de metri. Si deschide iar camionul, prelata, scânduri, numai bun de încărcat. Vine băiatul cu motostivuitorul, bagă un palet, bagă al doilea palet și gata. Nu mai este produsul, l-am terminat azi dimineață. Abia luni termină paleții de făcut. Nu îmi era de paletii lor dar ma uitam c-o jale la camion că l-am deschis de două ori degeaba și acum trebuie să-l închid și nici măcar nu am încărcat.

Sau un alt exemplu, tot de azi bineînțeles, o zi pusă pe glume de șantier cu mine. Toată dimineața am adunat marfa pentru zona Toscana să o încarce un coleg și la 12.00 mă duc la garaj să o las jos să mă duc în treaba mea. La 14.00 am terminat de descărcat, la 18.00 încărcam aceeași paleți. Doar nu plecam cu doi paleți în cursă. Inițial dispecerul meu plănuise să plec doar cu camionul 3 axe și remorca să o las la garaj. Spun plănuise pentru că nu i-a ieșit. Umplusem camionul de marfă și rămăsese un “mic” palet jos. De vreo 6,5m. Ceva țevi de apă. La care el face ” păi pune-l în remorcă “. Și a trebuit să ii explic pentru a zecea oară că remorca mea are 6 metri în [email protected] mea. Nu intră. În timp ce-mi spunea sa incarc țevile în remorcă, îmi venea să țip ” [email protected], adu’ flexul, le tăiem, da-le dracu”. Și descarca paleții din camion, pune-i în remorcă și fa loc la țevi. O rocadă de încă vreo oră.

La sfârșit, mă uitându-mă pe lângă mine și la cât de “bine” mi-a mers azi, singurul lucru ce pot spune despre azi este : panaramă mare, vinere asta. Gata, weekend plăcut la toți, oriunde v-ați afla.

2 comments

  1. Stai calm ca si in Londra tot asa. Numai ca aic a fost cu avioanele… baga primu palet baga al doile baga pe al treilea… si vine dispeceru… stai ca baga astia 8 to e de combustibil in plus si tre sa le schombam pozitiile… ca nu mai e echilibrat avionul… mama lui de vant de fata

  2. @Romeo: mare jmekerie, plecai de pe loc cu scârț și se mutau paleții singuri în coada avionului. Așa se făcea pe vremea lu Dacia 1300 😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

February 18, 2022

Prin 2010 lucram la o firmă micuță (pot spune că eram cel mai bun șofer…

citeste articolul

January 24, 2022

Hai să vă spun povestea țigării electronice.Sâmbăta ieșisem să mă plimb printr-un centru comercial cu…

citeste articolul

January 20, 2022

Să incepem cu inceputul, probabil fiecare dintre noi a avut mereu cate o zi mai…

citeste articolul