Un zâmbet

Fiecare alegem ce facem cu timpul nostru liber, cât suntem în pauză sau în așteptare la o încărcare sau descărcare. Unii fac curat în cabină,  alții dorm sau fac de mâncare, eu am ales altceva. Am ales să-mi transform viziunea mea diferită față meseria asta, șofer de camion, în desene,  povestești. Spun diferită pentru că încerc sau caut mereu partea pozitivă sau amuzantă din orice întâmplare, oricât de simplă, banală, reușesc să o transform în ceva comic.
Știi, unii mă felicită,  alții mă critică,  este normal,  oricât aș încerca sau face, nu pot mulțumi pe toată lumea. Dar, adevărul este că foarte puțini mă cunoașteți și de ce fac asta.


Cu ceva timp în urmă am trecut printr-un eveniment care mi-a schimbat modul de gândire,  de a vedea lucrurile și de a trăi fiecare zi. Este vorba de acel stop respirator, unde am fost la câteva minute de a-mi pierde viața. Este imposibil să nu te schimbe un eveniment de genul. Să simți cum încet încet te stingi și ai acele momente înainte să-ți pierzi cunoștința să te gândești. La ce vrei tu. Și să vă mai spun ceva, după.. nu este nimic. Nu este luminita de la capătul tunelului,  nu sunt îngeri,  nu este nimic. Când organele mele au cedat e ca și cum ai închide televizorul, este… nimic,  totul negru. Nu simți nimic,  nu am simțit defibrilatorul sau injecțiile cu adrenalină, nimic.


Dar ai acele momente înainte să se întâmple toate ăstea în care poți să te gândești la ce vrei tu. Și printre altele, mi-am promis că dacă scap, voi zâmbi în fiecare zi. Și asta fac. Pentru că o zi ca oricare alta poate deveni ultima.
Nu, nu o fac pentru like-uri sau celebritate, de fapt nu dau doi bani pe ăstea și nu scriu să fiu pe placul unora sau a altora. Pur și simplu scriu sau desenez ce-mi trece prin cap în acel moment. Dacă eu sunt mulțumit cu ce am făcut, atunci este o postare reușită. Și dacă prin acea postare reușesc să te fac să zâmbești, atunci obiectivul meu este îndeplinit. Un zâmbet, atât de simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul