Transporturile din Italia grav afectate de pandemie

În Italia, țară puternic afectată de virusul Covid19 se confruntă cu o nouă problemă gravă în industria transporturtului rutier de mărfuri.
Vicepreședintele Confcommercio Paolo Ugge a afirmat că datorită pandemiei, firmele de transport suferă pierderi uriașe și încasările acestora au scăzut cu 60-90%. Odată cu închiderea totală a șantierelor și unităților productive, operatorii de transport se confruntă cu mari probleme financiare și riscă falimentul.
Paralizată industria din nordul Italiei, camioanele ce vin din sud cu alimente sau mărfuri generale, sunt nevoie să se întoarcă voi înapoi, generând pierderi mari companiilor. Afectați în aceeași măsură, mii de șoferi de camion riscă să își piardă locurile de muncă . Deja foarte multe firme au trimis în șomaj tehnic aproape tot personalul.
În plus se adaugă și perioada de plată a curselor, unde mai multe firme au fost anunțate de către firmele cu care acestea au contractul de transport, ca vor primi banii pe cursele efectuate chiar și cu 12 luni întârziere datorită blocajului industrial și scăderii facturatului.
Acesta anunță că dacă nu se va gasi o soluție viabilă pentru salvarea transportului rutier de mărfuri vor pregăti o grevă generală ce va include și sectorul de mărfuri indispensabile.
Având în vedere că Italia este în fața României cu 3 sau 4 săptămâni din punct de vedere al efectelor pandemiei, aceeași problemă o vor întâmpina și firmele românești. Multe firme vor intra in incapacitate de plată și se vor pierde mii de locuri de muncă. Multe firme ce nu sunt pregătite împotriva unui șoc financiar de mari proporții vor dispărea cu siguranță.

Să sperăm că ne vom reveni destul de rapid din această criză, deși unii experți financiari estimează că va fi nevoie de cel puțin 6 luni până va reveni totul la normal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *