Șoferii firmei Girteka intră în grevă.

Cu câteva zile în urmă, un grup de șoferi ai firmei de transport Girteka au anunțat că vor face grevă in ziua de 20 aprilie 2020 împotriva reducerii diurnei anunțată de reprezentanții firmei, ca măsură împotriva crizei provocate de COVID-19.
Sindicatul lituanian Lietuvos Profesinių Sąjungų Aljansu (Lvps) afirmă că greva va începe la ora 9.00 și va ține până la ora 18.00. Ca in semn de solidaritate, restul șoferilor de la diferite firme de transport vor agăța veste reflectorizante de oglinzile camioanelor. Reprezentantul sindicatului Audrius Cuzanauskas a declarat ziarului lituanian LTR că foarte multe camioane se pot vedea oprite în diferite țări, precum Germania, Spania, Italia sau Franța.
Girteka Logistic, într-un comunicat de presă postat dimineațăla ora 9.00, neagă afirmațiile apărute in presă și dezmint informațiile precum că ar avea camioane oprite din cauza grevei sau a crizei . Comunicatul afirmă însă reducerea diurnei pentru toți șoferii motivând că în acest fel nu vor fi nevoiți să reducă locurile de muncă. În plus au stopat angajările in cadrul firmei Girteka și au stopat toate proiectele pentru expansiune și reînnoirea parcului auto.
Girteka declară că ” respectăm și înțelegem că nu este o știre bună pentru șoferii noștri dar mulți dintre angajații noștri au înțeles situația dificilă prin care trece compania.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *