Și noi?

Știi cum sunt transporturile de mărfuri azi? Exact ca un pacient bolnav, în comă, el vrea să supraviețuiască, să meargă mai departe dar nu este lăsat de boală. Și încet încet, il doboară. Așa suntem noi azi, acum, noi vrem să mergem mai departe , să ne facem treaba, dar nu putem. Fabrici închise, granițe blocate, ore de așteptare, chiar zile să poți tranzita o țară fac ca transporturile să intre în comă.
Vor fi pierderi uriașe , de ambele părți. Pe de-o parte, firmele de transport, pe de altă parte noi, că șoferi. Și aici intervine o problemă, acea problemă ce se discută de ani de zile salariul minim pe economie, pe care îl primesc șoferii profesioniști într-o proporție uriașă. Eu zic că 95% din colegi au salariul format din salariu minim și diurnă. Acum curiozitatea mea, cei ce vor rămâne acasă, din lipsă de curse, din cauza restricțiilor, ce bani vor primi? Se va descurca un om cu 1200 lei să-și întrețină familia până când vă trece toată nebunia asta? Dificil, dacă nu ai ceva resurse puse deoparte sau poate un nou credit la bancă.
Într-o țară în care care aleșii noștri au salariile de mii de euro, pensii speciale de mii și chiar zeci de mii de euro, noi,muritorii de rând, chiar nu contăm?
Știu, ne-a luat prin surprindere și epidemia asta, la fel ca orice calamitate sau dezastru din țara asta. Ne ia prin surprindere zăpada in fiecare iarnă, o ploaie potențială, un incendiu într-un club, infecțiile din spitale, lipsa de personal medical, ne ia prin surprindere nesimțirea autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *