Rulotele “ie veatza mea”

Gata, ați reușit să ajungeți în parcare? Parcați regulamentar, în spate restaurantul, dușuri, wc, parcare frumoasă, nu?
Și eu am incercat să ajung într-o parcare dar din păcate în față am avut o rulotă. Eu, personal urăsc rulotele, nu înțeleg de ce anumite persoane își cumpără rulotă. Cică ăștia cu rulotele iubesc libertatea, băi frate, dar o iubesc așa de mult încât mi-o ia și pe a mea. Eu asta nu înțeleg, cică sunt iubitori de libertate și ei își cumpără o cutie din fibră de sticlă ce măsoară fix cat celula lui Dragnea, dar ei iubesc libertatea. Și-n plus cheltuiesc o grămadă de bani să fie înjurați de 90% dintre participanții la trafic. Vă jur, eu din 10 rulote cel puțin 11 le injur.
Știi, te duci la unul cu rulota și-l întrebi de ce coaie, de ce rulotă? Și el îți răspunde că dacă ai o rulotă te poți duce oriunde vrei tu. E adevărat, dar nu 40 de kilometri la oră în până mea. Că îți ia două săptămâni să faci Galați-Brasov, că doar nu concurezi cu CFR-ul care e mai lent dintre voi.


Și noi că șoferi obișnuiți in trafic, mergem liniștiți pe drum și dăm de blestematele astea de rulote. O cutie albă, lentă, ce-ți distruge la propriu priveliștea din față. Sunt ceva de genul palatelor de țigani construite printre blocuri, cu jdemii de turnulețe ce-ți ruinează priveliștea din balcon, aceeași chestie și cu rulotele.


Și stai în spatele lui, că este depășirea interzisă și nu vrei să riști. Asta până când te uiți în tachograf și vezi că nu-ți ajung minutele pân la parcare. Și începi “hai că-l depășesc, te uiți în oglinzi să fie liber, semnalizeze și te bagi în depășire”. Și rulotă accelerează. Și tu stai că prostul pe a doua bandă în depășire. Revii pe banda ta și din nou, senzație majoră cu 40 la oră. Eu va spun, rulotele sunt unealta diavolului.
Pe unul am reușit să-l depășesc. Când am ajuns in dreptul șoferului, m-am uitat drept în ochii lui, să văd ce rasă de oameni sunt. Erau englezi, pistruiații naibii. Băi, voi vă dați seama că ăsta s-a urcat în rulotă in Anglia și a condus până în Italia? Jumătate de Europă l-a înjurat. În cinci limbi diverse plus câteva dialecte. Ăla a început cu ” You fucking driver” și-a terminat cu “vafanculo, autista di metoda”. Dar eu cred că-i un avantaj pentru ăștia cu rulotele. Alea nu merg cu benzină sau motorină, merg pe bază de înjurături. Sunt împinse de “mnezău mă-tii” spus de cei din spatele lor. Din cauza asta, prin zona Moldovei rulotele merg mult mai repede. Când începe un moldovean cu pomelnicul de dumnezăi și sfinți și îți pomenește tot neamul de la maimuță la cyborg, rulotele merg mai repede. Dar în zona Ardealului merg mai încet, că până înjură un ardelean ajunge rulota la destinație.
Toate rulotele au biciclete în spate, câte două, trei, cinci bucăți, atârnate de portbagaj. Vă zic eu pentru ce sunt alea. În caz că se strică rulota, vor să aibă un alt mijloc de transport să enerveze șoferii. Bicicliștii ăștia, ce drăguți sunt când stau cate doi sau trei, unul lângă altul, mergând în zigzag și povestesc ei cât le-a intrat ghidonul in … dar hai să-i las pe altă dată pe ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

February 18, 2022

Prin 2010 lucram la o firmă micuță (pot spune că eram cel mai bun șofer…

citeste articolul

January 24, 2022

Hai să vă spun povestea țigării electronice.Sâmbăta ieșisem să mă plimb printr-un centru comercial cu…

citeste articolul

January 20, 2022

Să incepem cu inceputul, probabil fiecare dintre noi a avut mereu cate o zi mai…

citeste articolul