Rezultatele Truck&Bus din iunie și iulie: 102 mii de infracțiuni descoperite.

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România. Controalele au fost efectuate în iunie (13-19 iunie) și iulie (19-24 iulie) asupra a 427.105 camioane și autobuze iar un sfert dintre acestea (102.283) au fost sancționate pentru diferite nereguli. Au fost descoperite și 2221 de abateri grave ce au dus la blocarea camioanelor pentru probleme tehnice sau marfa neasigurată corespunzător.

12.588 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea orelor de conducere și repaus iar în 11.662 de cazuri au fost aplicate sancțiuni pentru folosirea necorespunzătoare a aparatului tahograf iar 545 de șoferi au fost sancționați pentru manipularea aparatelor tahograf.

“Metodele de manipulare a aparatelor tahograf devin tot mai ample de la an la an” explică Henk. P. Jensen, secretarul Roadpol. “Cauza acestor tipuri de infracțiuni este dată de presiunea concurenței într-un sector ce este în continuă creștere și dezvoltare. Avantajele financiare pot fi mari pentru companiile de transport dar riscul asupra siguranței rutiere este major, din cauza oboselii șoferilor se pot produce evenimente rutiere grave, cu urmări tragice nu numai șoferilor de camion sau autobuz dar și celorlalți participanți la trafic”.

În timpul controalelor au fost descoperite 521 de cazuri de conducere sub influența băuturilor alcoolice și 36 de cazuri sub influența drogurilor. Jensen adaugă că ” în lunile iunie și iulie, în timpul desfășurării campaniei Truck&Bus, au fost nenumeroase accidente rutiere pe străzile și autostrăzile europene ce au fost provocate de camioane sau autobuze iar asta ne face să înțelegem că mai avem mult de lucru asupra siguranței rutiere”

Următoarea campanie Truck&Bus va avea loc între 10-16 octombrie 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

June 22, 2022

Mereu vedem concursuri de camioane în care se votează "Camionul Anului " sau " Camionul…

citeste articolul