Resemnat

Sunt deja resemnat că oricât aș scrie eu sau alții sau orice aș scrie, nu voi schimba absolut nimic în transporturile din România. Dorința mea de a aduce o schimbare, fie ea și cât de mică, astfel încât circumstanțele tragediilor ca cea de zilele trecute să nu se mai repete, a murit după două zile și câteva telefoane.

Sângele ce curgea șiroaie pe asfalt de la cei șapte decedați este rezultatul corupției, al nepăsării, al nesimțirii și al lăcomie clasei politice. Da, al clasei politice, pentru că de acolo pleacă toată infecția ce-o vedem pe străzi începând  de la controalele făcute de agenții ISCTR și până la Ministerul Transporturilor. Cu toții put, put a corupției, a nepotisme și a sângele celor morți pe străzi. Cu toții ați așteptat un comunicat din partea ISCTR-ului, chiar și eu dar surpriză, ministerul a blocat orice comunicat de presă ale agențiilor ISCTR, chiar și al directorului. Frumos, nu? Cineva îmi spunea că deja patronatele fac presiuni asupra cazului sa fie cât mai repede uitat și să facă cât mai puțină vâlvă. Alții postează și fac texte lacrimogene de impresionat comunitatea de șoferi și-n urmă cu câteva luni se ținea de mână cu reprezentanții UNTRR în piața Victoria și-i ridica în slăvi. Amuzant într-un fel, pentru că eu nu-i uit și așa îți dai seama cu ce specimene avem deaface sau am. Un sistem corupt ca restul de altfel, poliție, sistemul sanitar și restul. Un sistem atât de putred încât normalul ni se pare anormal.

Știu, m-am trezit eu, tocmai din altă țară să vorbesc despre asta, tocmai eu care am fugit de sistemul ăla. Eu, un amărât de șofer să încerc să schimb ceva. Păi ce să schimb când directorii sunt puși politic și nu după competențe, ce sa schimbi când unii agenții ISCTR dețin indirect firme de transport, ce sa schimbi când UNTRR-ul face ce vrea în parlament, ce să schimbi când patronii au la masă și pe statul de plată ISCTR-ul, ce sa schimbi când cei pe care vrei să-i ajuți te injură că nu vor. E bine așa, magnetu-i magnet, cardu-i card, viata merge înainte.

Nu voi schimba nimic pentru că schimbarea nu stă în mine sau în tine ci în voi, și nu unul câte unul, ci uniți, ca niște colegi dar lasă, e bine așa.

2 comments

  1. Cosmine, vin și eu cu doar două exemple.
    Câți ceterași nu dețin camioane, ai căror șoferi sunt cei mai mari magnetari? (Știu unul, culmea tânăr, în București și are camioane, soferii fac Baia Mare-Constanța, jumatate legal-jumatate pe buton sau magnet).
    Camera de rovignetă de la km 23 A1 București-Pitești este dezactivată pentru a proteja toată rețeaua organizată, de corupți ce au bascule in acea zonă, protejați de rețeaua de crimă organizată din sistemul de stat.
    Țara asta nu se vindecă prea curând. E nevoie de multe generații dar nu sunt sigur că vor dispărea tot cancerul ăsta.

  2. Tu și alții ( de la Recorder ) cred că ați putea face o schimbare în țara asta de cacao în care o să stau doar când oi îmbătrânii … las și eu link-ul ăsta aici, deoarece nu ești singurul care se luptă cu sistemul …

    https://youtu.be/JVkqDAP7gAk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul