Parenting din camion

Nu prea am scris în ultimul timp, defapt până și facebook îmi spunea ” coaie, mai postează și tu ceva pentru că urmăritorii tăi cred că ai murit”. În realitate nu am postat pentru că sunt încă acasă. Asta n-ar fi o problemă pentru că subiecte am, idei sunt dar… doi copii.

Și mă mai plâng eu că meseria mea este stresantă. Ei pe naiba, obișnuit cu liniștea din camion, dimineața nu mă stresa nimeni ( în afară de dispecer dar îl rezolvam rapid cu telefonul pe silențios), îmi beam cafeaua în liniște, admiram peisajele, acum… Acum deschid ochii și primul lucru pe care-l aud este ” tati mi-e foame”. După ce rezolv problema micului dejun și încerc să-mi savurez cafeaua și tigara, încep: tati, Sebi m-a mușcat, tatiiii Isa nu mă lasă, tatiii mi-a arătat limba, tatiii mă duc la baie, tatiiii nu mă mai duc, tatiii tatiiii. De la ora 7.00 dimineață până la 21.00 fără încetare. Seara, până și ultimul neuron sănătos dă semne de moarte.

Și nu mai zic, acuma pe lângă copii, am și zgribulitul ăla de pisic. Din două în două ore începe să urle că îi este foame, băi și nu tace neam. Ii pun câteva boabe și-mi aruncă o față de aia gen ” coaie, asta-i mâncare? Vreau plicuri în [email protected] mea!” Vă vine să credeți că am început să urmăresc câteva seminarii de-al lui Urania? Genul ăla de seminarii de parenting sau cum se numesc. Și merg foarte bine, spre exemplu văzusem într-un clip că tre să le dau opțiuni dacă vreau sa facă ceva. Și le-am dat : Sebi, vrei să-ți faci patul prima oară sau să te speli pe dinți? Nu vreau nici una. Isa, te îmbraci în pijamale sau îți aduni jucăriile prima oară? Nu vreau nici una. După cum spuneam, seminariile alea sunt bune.

Mâncarea, daca eu sunt obișnuit să gătesc ceva rapid, cât să țină de foame până diseară, cu doi copii n-ai șanse. Orice ai găti, nu le place sau lu’ unu ii place și celuilalt nu. Mâncați paste cu ragu? Daaaa, amândoi în cor. După ce fac pastele, aranjez masa, farfurii, îi aud: dar nu-mi plac pastele! Dar eu le vreau simple. Și la ce morții mei ați spus că vreți? V-am întrebat cu 15 minute în urmă dacă vreți și ați spus Daaa!!! Ei, am glumit. M-am apucat de cioplit în ouă să le fac atractive, poate poate mănâncă. Teoretic trebuia să semene a pui de găină dar ce îmi ieșise mie semăna a … nu știu dar a pui sigur nu. Parenting, ce naiba…

Seara, când se face liniște și ei adorm spun că îmi bag un film și mă relaxez. Teoretic asa fac, practic adorm înainte să înceapă filmul. Și eu mă plâng de meseria mea că este stresantă. Abia aștept luni să plec în cursă să mă liniștesc și să am parte de puțină liniște. Un camion frig parcat lângă mine este pistol cu apă pe lângă doi copii cu resurse infinite de energie ce urlă de dimineață până seara.

Până la urmă urările lui maica-mea din tinerețe când îmi spunea că speră să am copii la fel cum eram eu s-au adeverit. Mnezăo… Acum trebuie să vă las, ăstia doi iar se bat și mâțul mă mușcă de picior în timp ce le pregătesc masa.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul