Ofertele de transport rutier între China si Europa se înmulțesc

Cu câțiva ani în urmă transportul rutier de mărfuri între China și Europa părea o nebunie. Dar, printre alte nebunii pe care pandemia de COVID-19 le-a făcut posibile , cum ar fi timpii de conducere, azi este posibilă și asta : activarea transportului de marfuri cu camionul între China si Europa.
Deja de câteva săptămâni, mai multe companii chineze și-au oferit serviciile pentru asemenea transporturi, dar de curând și-o firmă germană și-a adăugat printre serviciile oferite și acest tip de transport. Este vorba de compania InstaFreight, care gestionează platforme digitale de transport, burse, a decis, pe lângă transportul maritim sau feroviar să adauge și transportul rutier de mărfuri intre Europa și China.
Este vorba de un transport stabil, gândit pentru liniile de producție în forma continuativă. Ei susțin ca transportul rutier ar reduce timpii de transport, fiind mult mai rapid ca un transport feroviar, chiar și aerian, deoarece azi timpii pentru un transport aerian s-au lungit considerabil datorită crizei cauzate de virus. Și costurile sunt mult mai reduse față de transportul aerian.
Mai precis, transportul între două puncte, spre exemplu între Germania și China , se estimează că un camion are nevoie de 20-22 de zile, iar la cerere , se poate cere servicii expres cu doi șoferi, iar timpii se vor reduce considerabil. În oferta oferită, este inclus schimbul de remorci de la granița cu China, asa cum sunt impuse normativele în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul