Ofertele de transport rutier între China si Europa se înmulțesc.

Cu câțiva ani în urmă transportul rutier de mărfuri între China și Europa părea o nebunie. Dar, printre alte nebunii pe care pandemia de COVID-19 le-a făcut posibile , cum ar fi timpii de conducere, azi este posibilă și asta : activarea transportului de marfuri cu camionul între China si Europa.
Deja de câteva săptămâni, mai multe companii chineze și-au oferit serviciile pentru asemenea transporturi, dar de curând și-o firmă germană și-a adăugat printre serviciile oferite și acest tip de transport. Este vorba de compania InstaFreight, care gestionează platforme digitale de transport, burse, a decis, pe lângă transportul maritim sau feroviar să adauge și transportul rutier de mărfuri intre Europa și China.
Este vorba de un transport stabil, gândit pentru liniile de producție în forma continuativă. Ei susțin ca transportul rutier ar reduce timpii de transport, fiind mult mai rapid ca un transport feroviar, chiar și aerian, deoarece azi timpii pentru un transport aerian s-au lungit considerabil datorită crizei cauzate de virus. Și costurile sunt mult mai reduse față de transportul aerian.
Mai precis, transportul între două puncte, spre exemplu între Germania și China , se estimează că un camion are nevoie de 20-22 de zile, iar la cerere , se poate cere servicii expres cu doi șoferi, iar timpii se vor reduce considerabil. În oferta oferită, este inclus schimbul de remorci de la granița cu China, asa cum sunt impuse normativele în vigoare.


Oricum, va aduc aminte că firma olandeză de transport Alblas ( cu ajutorul de la CEVA LOGISTIC și Shanghai Jet-rail International Transportation) efectua transportul de lubrifianți din Olanda în China ( ruta avea 7400 km, tranzitând Germania, Polonia, Belarus, Rusia și Kazahstan) în doar 12-13 zile cu un camion format din doi șoferi (echipaj).

One thought on “Ofertele de transport rutier între China si Europa se înmulțesc.

  1. Pop sunt de acord ,ptr ca sunt sofer de camion ,dar există o oarecare siguranta ptr șoferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *