O zi cu jurnaliștii BBC

Astăzi a fost o zi mai altfel față de restul zilelor deoarece am avut în echipaj o echipă de jurnaliști din Anglia de la BBC One


Au bătut tot drumul din Londra până în Italia să înțeleagă mai bine de ce programul vizelor a fost un eșec total. Ce m-ar face să mă întorc în Anglia după trei ani și ceva petrecuți acolo, cu ce probleme se confruntă șoferii de camion in Anglia și multe altele.


Bineînțeles, majoritatea știm răspunsurile, probleme în insulă încep de la parcările cu zero siguranță pentru șoferi, insuficiente, scumpe și până la lipsa de respect ce lipsește cu desăvârșire, rasism pentru că suntem priviți ca o mână de lucru ieftină, priviți de majoritatea cu dispreț când află că suntem est europeni.


Mă intreba reportera de ce a fost un eșec programul vizelor și singurul răspuns ce mi-a venit în minte a fost că noi suntem suntem șoferi profesioniști nu lucrători sezonieri în agricultură și pentru că ne simțim folosiți. După trei luni sau șase te trimit acasă când nu mai au nevoie de tine. Este lipsa siguranței zilei de mâine.


Nu există o lipsă de șoferi. Îmbunătățiți condițiile de muncă și o să aveți șoferi. Spre exemplu diminuarea taxelor, așa vor avea un impuls financiar, îmbunătățirea condițiilor din parcări sau anumite facilități pentru șoferi și multe altele. Știi, impulsuri mici dar care contează.
Discuția a fost lungă, o jumătate de zi cu filmări, camere și-o echipă super ce m-au ajutat să scap de emoții.


Deci imaginea lui Gicu va fi la BBC ONE. Am făcut-o și pe asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul