Ești gata de Qoobus?

Cu aproximativ o lună în urmă făceam prima postare despre Qoobus iar mulți dintre voi aveau multe nelămuriri privind această platformă. Așa că am adunat toate întrebările voastre și am realizat un scurt interviu cu unul dintre reprezentanții Qoobus:

1) În primul rând să mai explicăm încă o dată ce este Qoobus.

Qoobus este o platformă de business dezvoltată pentru toți jucătorii din logistică, de la IMM-uri până la corporații. Suntem o soluție de tip business-in-a-box cu o mentalitate de platformă deschisă cu un model Freemium. Acest lucru înseamnă că noi ajutăm clienții noștri nu doar să găsească mărfuri și soluții de transport, dar îi ajutăm și cu fiecare aspect din punct de vedere al logisticii pentru conducerea și dezvoltarea unei afaceri de succes, de la înființarea propriei companii de transport până la furnizarea acesteia cu date și tehnologii simple și accesibile. Creăm o nouă modalitate extraordinară pentru companiile din logistică de a interacționa și de a face afaceri între ele ONLINE – pentru a simplifica procesul de transportare a mărfurilor și pentru a ajuta comunitățile din logistică să prospere.

2) În general oamenii sunt sceptici la schimbări sau la “nou” , ce are Qoobus în plus față de restul platformelor asemănătoare pentru a-i convinge să o încerce?

Mai presus de a-i convinge pe cei sceptici, noi ne focusăm pe companiile care caută schimbarea, își doresc să crească și să fie într-un pas cu noile tendințe. Qoobus este un instrument foarte bine digitalizat și în primul rând ușor de asimilat care oferă utilizatorilor posibilitatea: 1. Să primească soluții de marfă sau transport în timp real, atât din oferta disponibilă în piața, cât și din baza proprie de parteneri; 2. Să notifice partenerii despre anunțurile de marfă/transport printr-un singur click; 3. Să primească cele mai relevante notificări pe email privind marfă sau transportul disponibil în baza rutelor de interes. Pe lângă aceasta, Qoobus deține instrumente adiționale prin intermediul cărora puteți verifica potențialii colaboratori, crea rețeaua Dvs de parteneri și obține vizibilitate în piață.

3) La postarea precedentă foarte mulți au întrebat dacă există vreun sistem de garantare a plăților? Să spunem că eu iau o încărcare de pe Qoobus iar firma respectivă nu-și onorează plata, cum plănuiți să rezolvați această problemă?

Să începem de la faptul că, la etapa actuală nici o platformă nu îți garantează plata și nu îți face refund la plata efectuată. Noi facem tot posibilul ca să oferim utilizatorilor noștri cât mai multă informație despre potențialii parteneri, pentru aceasta am dezvoltat instrumentul de verificare Qcheck, prin intermediul căruia orice partner ”dubios” poate fi evitat. Misiunea noastră e să conectăm transportatorul cu clientul. Odată ce aceștia se găsesc unul pe altul, Qoobus iese din ecuație, și nu intermediază procesul de colaborare.

4) Sunt o firmă de transport mică și nu am timp să stau toată ziua pe calculator să urmăresc platforma deoarece conduc sau încărcat ori descarc, există vreun sistem de notificare pentru mărfurile disponibile într-o anumită zonă?

Dacă ești transportator, odată ce ți-ai setat ruta sau ai publicat anunțul tău de transport qoobus te tine la curent cu ofertele din piață care lucrează pe ruta selectată. La fel producătorii primesc notificări de la Qoobus în ceea ce privește transporturile pe ruta de interes pentru a le fi transportate bunurile ( cereale, electrocasnice, mobila sau orice alt tip de marfa). În cazul care nu au fost găsite soluții în real-time, Qoobus transmite notificări celor companii care, de obicei, activează pe ruta necesara.

5) Eu am reușit să-mi fac un cont în zece minute dar sunt colegi care nu se descurcă chiar așa bine când vine vorba despre internet, aveți un suport tehnic pentru astfel de situații?

Da, echipa noastră de support oferă ajutorul său pe tot parcursul navigării utilizatorilor noștri în platformă, inclusiv în procesul de înregistrare.

6) Care sunt cei mai importanți clienți ai dumneavoastră și cum i-ați convins să vă încerce?

Ne mândrim să avem printre clienții noștri giganți cum ar fi: Mercedes-Benz, Daac Hermes, Coca Cola, Hegelmann, Frank Stahl, Purcari Group, DHL, Gebrüder Weiss, Ravitex, și mulți alții, lista este lungă. Fiecare din cei peste 20 de mii de clienți au devenit parte a rețelei noastre ca urmare a comunicării transparente din ambele părți și a dorinței de a se adapta la noile tendințe ale pieței. Qoobus este disponibil în România, Republica Moldova, Belarus, Ucraina, Letonia, Lituania, Rusia, Estonia și Bulgaria.

7) Ce tipuri de mărfuri pot găsi pe Qoobus? Pot găsi marfă ADR sau lichide pentru cisternă?

În Qoobus poți găsi orice tip de marfă: mărufurile generale, alimentare, mărfurile ce necesită condiții termice specifice, mărfurile ADR și multe altele.

8) Cine poate lista marfa pe platformă? Spre exemplu dacă eu am un palet de trimis din România în Olanda (un exemplu), îl pot publica pe Qoobus?

Orice utilizator Qoobus își poate lista marfă indiferent de ruta pe care lucrează.

9) Cum pot urmări unde se află marfa mea după ce a fost preluată de transportator?

La momentul actual platforma noastră nu deține instrumente de urmărire a mărfii în timpul transportării. În viitorul apropiat planificăm să dezvoltăm această funcționalitate în Qoobus.

10) Qoobus restricționează cumva accesul la platformă companiilor ”rău-platnice”? Spre exemplu dacă în procesul de verificare a companiei au fost identificate cazuri de neonorare a plăților le permiteți să-și creeze cont în platformă?

Orice companie ”reală”, care trece procesul de verificare poate avea cont pe Qoobus, inclusiv companiile ce au avut incidente de plată. În același timp, noi oferim la dispoziția utilizatorilor noștri toată informația disponibilă despre potențialul partener: rapoartele de bonitate, date juridice, detalii privind judecați la care a participat compania și testimonilae de la precedenții colaboratori. Astfel, lăsăm la discreția utilizatorul colaborarea cu o companie sau alta, oferind în același timp informația necesară și transparență maximă.

Sper ca prin acest interviu am lămurit majoritatea curiozităților dumneavoastră și puteți încerca platforma accesând site-ul https://qoobus.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul