Scrisoarea unui șofer începător ( pamflet)

Draga mea soție Lenuța,

Dacă ai primit scrisoare, înseamnă că ea a ajuns la tine, dacă nu ai primit-o, dă-mi de știre și eu voi mai scrie una. Îți scriu încet, deoarece știu că tu, citești nu prea repede.
Iartă-mă că nu te-am sunat, știi că am vândut telefonul, televizorul și alte lucruri, ca să pot ajunge șofer pe camion. Unchiu Nicu, om cu mare caracter, a zis că cei 500euro care i-am dat, au ajuns la patronul lui și drept dovadă, iată azi împlinesc o lună de șoferie pe comunitate.
E bine ca șofer pe camion.
Am învățat să gătesc, să spăl, fac cumpărăturile, mențin curățenia în camion și pun chingi la greu. Aproape zilnic. Nu am mers cu camionul cu spatele sau să bag la rampă și nici CMR-uri n-am completat. Unchiu Nicu, zice că mă învață mai târziu, că nu e muncă de începător.
De GPS-ul lu unchiu, n-am voie să mă ating, că abia ce l-a dat la un șofer mai tânăr să îl configureze și se teme să nu îl stric. Dar am făcut o afacere cu el: mi-a vândut Atlas Rutier Europa 2007. Zicea că el a făcut toată Europa cu harta asta și la urma urmei, 50 euro, cât mi-a cerut să plătesc ca să mi-o dea, nu e mult.
Ce sa zic, am început să merg bine cu camionul, mai ales că, începător fiind, unchiu m-a pus ca să conduc și pe cardul lui, să mă deprind cu șoferia. E bine, nu mă învață el multe, că doarme cât conduc, dar eu sunt mulțumit. A zis că dacă totul e ok, după a doua lună de șoferie, o să vorbească cu patronul ca să-mi dea și mie salar, că tu mi-ai dat banii ăia 500 euro când am plecat de acasă, dar se termină repede, că unchiu Nicu nu prea bea apă: doar bere sau wiskey.
Să nu plângi și să nu fii supărată, soția mea scumpă, 6 luni trec repede. Uite, deja o lună a trecut și după încă 5 luni pe comunitate, o să ajung acasă. Unchiu zicea, că dacă ascult de el, o să vorbească cu patronul nostru, să-mi dea un bonus la salar. Așa că, e posibil să iau chiar 1000euro/lună, draga mea. M-a costat 20euro să-ți trimit această scrisoare, (unchiu a pus-o la poștă) dar nu-mi pare rău.
Ai grijă de tine, draga mea Lenuța. Eu mă pun să gătesc ceva, că lu unchiu îi este cam foame după 6 beri. Apoi, fac un duș și mă culc vre-o cinci ore, după care trebuie să pun singur vre-o 15 chingi pe marfă și plec la drum, unchiu a zis să nu-l trezesc, că e obosit.
Eu am mai văzut oameni dormind, dar ca unchiu, să doarmă 14ore neîntrerupt, mai rar. Că într-o seară, am înnoptat într-o parcare în Franța și aveam o haită de țânțari în cabina camionului, dar unchiu nici n-a mișcat, a dormit non stop. Sigur țânțarii îl ocolesc, că la câte grade are în sânge, o să pățească exact cum zicea un coleg despre unchiu:
„-Mă nea Nicu, pe matale, când o să mori, nu o să te incinereze. Cred că o să te îmbutelieze… ”
A, era să uit: carnea aia prăjită, pusă la bidon, care ai făcut-o pentru mine și ziceai să ne ajungă pe 2 săptămâni, a fost foarte bună. A mâncat-o unchiu în 4 zile, eu doar am gustat, că eram obosit și am preferat să dorm în loc să mănânc.

Noapte bună, draga mea soție, mă bag repede la somn, până nu termină a doua sticla de wiskey unchiu, că dacă apucă iar să adoarmă el înaintea mea, stau de pază pe lângă camion. La cum sforăie unchiu, parcă prefer uneori să mă parchez cu camionul între frig-uri, că fac zgomot mai puțin decât sforăitu lu unchiu.

P.S.- Draga mea. M-a rugat unchiu Nicu, să-i trimiți 800ron lu nevastă-sa, mătușa Mia. Unchiu a zis că el n-are bani luna asta să trimită acasă, că a fost la păcănele și a pierdut mulți bani. Noroc că mai vindem din motorină, altfel nici bani de băutură n-ar avea.
Așa că te rog, trimite-i bani lu mătușa, că mare noroc am avut cu unchiu Nicu, să mă accepte ca șofer începător pe camion.
Te sărut dulce,
al tău soț,
Dorel !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *