Doar o dimineață

Știi, uneori mă trezesc dimineața, trag perdeaua și văd parcarea aproape goală. Sunt singur, afară plouă mărunt, este una dintre acele zile cand nu îți arde de nimic. Vrei doar să inchizi ochii si sa te trezești luni, când pornești din nou.

Sunt acele zile mohorâte, reci ce-ți taie tot avântul de la primele ore ale dimineții. Te așezi în pat, din nou și te gândești. Oricum altceva nu ai de făcut într-o parcare. Uneori te gândești că mai ai puțin și vii acasă, alteori planuri de viitor, te gândești că este ultimul sezon pe cabină, dar sa recunoaștem, ne revedem in ianuarie si tot așa.

Azi ma gândesc la mine. Dacă sunt mulțumit de mine, de alegerile făcute până acuma si dacă aș putea da timpul înapoi, as face-o?

Imi fac curaj să ma ridic din pat să-mi fac o cafea. Pornesc motorul să-mi încarc bateriile, deja e ca o rutină. De fapt totul a devenit o rutină in transportul de azi. Zilele se repeta la nesfârșit, aceleași rute, curse, aceeași paleți, aceleași mesaje, aceleași parcări. Doar peisajul se schimbă uneori, in rest, nimic nu e nou.

Și ma gandesc la mine, dacă aș putea da timpul înapoi, as alege altceva? Sau as schimba cateva decizii aparent greșite? Eu nu cred că aș schimba nimic, sunt alegeri ce m-au făcut sa învăț din ele și sa devin ce sunt azi. Eu. Este ca si cum am greși drumul cu camionul, reușim într-un fel sau altul să ieșim din situația aia si data viitoare stim să nu mai mergem pe acel drum. Important este să ne aducem aminte ca acel drum nu este bun.

Cafeaua e gata, o țigară aprinsă si micul dejun e gata. Azi doar stau, nu am chef de nimic. Azi sunt doar eu, cu gandurile, vântul si vocea mea din cap. Aș spune că o iau razna dar sunt sigur că in orice cabină de camion exista un șofer si vocea lui ce ii time de urât de dimineață până seara. Acea voce ce uneori te încurajează, alteori te înjură, dar e unicul lucru ce ne ține de urât cât timp suntem singuri.

Mă așez din nou in pat, pun căștile, o muzică bună și aștept. Aștept sa treacă orele, zilele.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

December 29, 2022

Am zis sa facem un sondaj, doar între noi, șoferii, fără marketing, fără promovări ,…

citeste articolul

December 29, 2022

Cu toții am auzit de Gicu, l-ați văzut lipit pe remorci, pe rezervoare, chiar și-n…

citeste articolul

December 29, 2022

Ieri am parcat pentru ultima oară camionul pe anul acesta. Ultima descarcare, încărcare, ultimele telefoane…

citeste articolul