Cum să te uiți la o poartă 7 ore.

Dacă ar fi după mine, aș băga un nou examen pentru obținerea atestatului. Pe lângă celelalte deja existente eu aș băga uitatul la o poartă, gen minim 2h să te uiți la o poartă fără să te enervezi, așa știi ce te așteaptă când practici efectiv meseria asta. Oriunde te duci sau aproape oriunde, toți te întâmpină cu faimosul ” așteaptă în parcare, te cheamăm noi”. Mai bine ar merge ” uita-te la poartă vreo două ore până te chemăm noi”. Sună mai frumos.


Începuse promițător ziua de azi, o descărcare, trei încărcări rapide și-o descărcare până în miezul zilei ca apoi să încarc și să dispar din peisaj pân’ la Bologna. Doar că la ultima parte, cea cu descărcatul, s-a întâmplat o dispersiune a unui degajament în două ape și am dat de 16 camioane în fața mea.


Care cunoaște depozitul lui Codognotto de la Motta știe despre ce vorbesc. Pe toată strada aia a lor abia am găsit loc să-mi parchez camionul. Dau actele, las numărul de telefon, că te sună ei când te vor și asteaptă în camion.


“Doar” șapte ore am așteptat. Șapte ore de uitat la rampe, la gard, la cer. Nici somn nu-mi era că de puteam să dorm era bine dar nu domle. Și nu mai pui că din zece în zece minute suna ăl de la birou cu aceeași frază: “te-au chemat?” Și după patru ore începuse și celălalt dispecer să mă sune. Ii închideam lu’ unu, sună celălalt. Încă puțin și-i depășeau recordul lui Gigi de la DHL când mă sunase într-o noapte de 52 de ori. Da [email protected] mea, voi nu vorbiți între voi? Ca sunteți lipiți în biroul ăla.
Dar ce am reușit este să rămân calm. Ba un film pe Netflix, ba o joacă pe telefon, curățenie prin cabină, chestii să treacă timpul.


Și ca ziua să fie completă, după ce termin toată borfăiala ma duc la garaj să încarc marfă adusă de colegi pentru că eu aveam treabă, mă uitam la porți. Și la sfârșit mă întreabă chelosul ( șefu-meu):
– Cosmin, cum merge camionul?
– Bine, ii răspund eu.
– Ți-au apărut ceva erori prin bord sau probleme la motor?
– Nu, răspund eu parcă cu frică de ce-o să urmeze.
– Te întreb pentru că sâmbătă am băgat 5 litri de ulei de motor dar l-am pus greșit. Am greșit bidonul și am pus de Euro 5.
– Aham….
La ce-a pus el ulei n-am înțeles pentru că abia ii pusesem eu cu câteva zile în urmă. Apropo, putregaiul ăsta de DAF a mâncat 9 litri în 33.000 km dar cică e normal până se așează softul pe el.
Ieri  am avut prima sesiune de TEDEDEM de vreo 5 minute că-mi ieșise în bord și mama avariilor.
Încă o săptămână și concediu, abia aștept. Apoi mă voi gândi ce voi face din ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

February 18, 2022

Prin 2010 lucram la o firmă micuță (pot spune că eram cel mai bun șofer…

citeste articolul

January 24, 2022

Hai să vă spun povestea țigării electronice.Sâmbăta ieșisem să mă plimb printr-un centru comercial cu…

citeste articolul

January 20, 2022

Să incepem cu inceputul, probabil fiecare dintre noi a avut mereu cate o zi mai…

citeste articolul