Criza de șoferi din Anglia

Am sa scriu mai pe larg despre așa zisă “criză ” a combustibilului și nu numai din Anglia. Nu, nu este nici o criză, combustibilul nu lipsește din rafinării. Au rezerve imense, știu pentru că transportam sodă caustică la multe dintre ele.

Criza de combustibil sau criza alimentelor din supermarketuri există doar în media, titluri pompoase, menite sa panicheze orice muritor de rând ce-și culege informațiile doar de pe facebook. Acele titluri au creat, creează și vor crea acele cozi interminabile din benzinării sau magazine.

Acele imagini îmi amintesc de marea criză a hârtiei igienice și marea bătălie din Kaufland pentru drojdie și faină. Ce vremuri… În realitate, închiderea unor distribuitori de combustibil începând cu 24 septembrie a fost din cauza lipsei șoferilor de cisternă. Aceeași lipsă de șoferi cu care se confruntă majoritatea lanțurilor de magazine, restaurante, etc. Nu, englezilor nu le lipsesc produsele, nu le lipsește benzina, motorina, etc. dar le lipsesc șoferii de camion, aceeași șoferi ce până mai în urmă cu o lună cei din guvernul britanic ne luau în râs și afirmând că se vor descurca fără “imigranții din est”.

După cum se observa, pot spune că fac o treabă excelentă, ajungând să aloce de urgenţă vize temporare de muncă șoferilor ce vor să muncească acolo, temporar, sezonier. Nu vreau să fiu răutăcios cu englezii, bine, nici dragi nu-mi sunt dar chestia cu vizele de trei luni acordate până pe 24 decembrie suna ceva de genul : te folosim cât avem nevoie și după care marș în țara ta”.

Anglia seamănă cu un bătrânel arogant, plin de bani dar nimeni nu-l înghite. Un bătrânel ce are nevoie de ajutor dar este prea îngâmfat să-l ceară. Și dacă zgribulitul ăla din parlament nu-și va schimba percepția și modul de abordare a imigranților, va avea sfârșitul bătrânelul ce a murit cu banii sub el. Doar ca la el este vorba de o țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul