Camionul perfect

Am citit ieri câteva comentarii din postarea cu iz sarcastic despre câteva camioane, printre care și Scania și am observat că mulți s-au simțit foarte ofensați pentru că am făcut caterincă de Scania. Unii erau așa porniți de parcă le scăzuse valoare acțiunilor ce le dețin la Scania.

Părerea mea este că un camion perfect nu există. Indiferent că vorbim de Mercedes, DAF, Volvo, Iveco, Renault, MAN, Ford sau Scania. Toate au plusuri și minusuri, indiferent de marcă. Și-n plus mai contează ce așteptări avem fiecare în parte de la un camion, oricât s-ar chinui constructorul să ne satisfacă exigențele, tot timpul vor fi nemulțumiri.

Să dau câteva exemple, Volvo are cea mai bună cutie de viteze, Mercedes sau MAN sunt printre cele mai confortabile, motoarele V8 de la Scania sunt printre cele mai bune și puternice, Mercedes are probabil cel mai redus consum dar are o cutie de viteze super lentă ce da impresia că suferă de Alzhimere și uită ce trebuie să facă. DAF este ok la confort dar are direcția prea dură, poziția la volan puțin incomodă în ciuda celor ‘șpe mii de butoane de reglare, eu după 3 luni cu el încă nu mi-am găsit poziția.

Și exemplele pot continua la nesfârșit, tot timpul vom găsi ceva care să ne nemulțumească la camioane. Până când cineva va construi un camion perfect pentru toată lumea,  eu mă voi mulțumi cu camionul meu perfect. Și știi care este ăla? Camionul perfect pentru mine este acela care mă aduce seara în parcare viu și sănătos iar  la sfârșitul lunii îmi băga banii în cont, pentru restul sunt service-urile și Mastercard. Am condus diferite camioane, noi sau vechi, cu cutie automată sau manuală, cel mai recent a fost MAN-ul din 2014 până să-l schimb cu DAF-ul nou. Am avut Iveco, Renault Magnum și noul model, Volvo, Mercedes, DAF, MAN, chiar și Scania vreo 5 luni și știi ce? Nici unul nu este perfect.

Da, o marcă preferată am de care-am atașat mai mult și-o consider cât de cât echilibrată dar în nici un caz perfectă.

One comment

  1. Conduc un Actros acum, reduc la intersecție văd că e liber accelerez și cutia de viteze sta și se gândește, oare asta chiar vrea sa plec sau mai vrea să se asigure?
    Confort nu pot zice ca e bun, scaunul scutirea și se leagăna stânga-dreapta dă niște șocuri în coloana vertebrală. Fata de Volvo e mult mai rău Actrosul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul