Amintiri cu Volvo

Fusese o zi cu fugareală. Adică cursa de aia, blanao , program full de condus, fugeam pe autostrada de ziceai că-s un câine scăpat din lesa. Pai și normal, după atâtea zile de încărcat remorci, cursa de ieri era parfum.
Și trag aseară in parcare, eram pe la Brescia Sud, trag direct pe lângă pompe ca era deja trecut de 20:00 și nu aveam curajul sa intru in parcarea de camioane , se vedea de la distanța ca erau unul peste altul acolo, același gang-Bang din fiecare seara. Îmi găsesc locul imediat, opresc cotineață, trag perdelele și pauza.
Abia trecuse furtuna dar se simțea o zăpușeala, transpirai numai dacă îți aprindeai o tigara. Și dau drumul la clima staționară. Da, am clima staționară, lux frate la Volvo asta, ii chiar de-a dreptul peste stângul. Îl fixez la 21 de grade și ma pun in pat sa ma uit la un serial. Băga dihania un frig, mai că mă înveleam cu plapuma. Asta înseamnă sa ai Volvo.
Pe la jumătatea filmului, adorm. Dar nu oricum, exact in poziția in care ma uitam la film, poziția misionarului pierdut.
Dimineața la ora 5:00 suna satana aia de alarma. Ma îmbrac, ma duc in autogrill să-mi iau o cafea și zic hai la munca. Sincer nu prea îmi aduceam aminte cum și ce fel am adormit. Trag perdele , o tigara și hai sa pornim. Ii dau o cheie, nimic. Volvanul nu schița nimic. Atunci am avut un flash “ Clima-bateria” . Îmi arunc ochii la frigider , era beculetul roșu. Zic” futu-ti grijania mă-ti de tigaie, chiar nici un strop de curent n-ai lăsat”. Nimic, era mort suedezo-chinezaria.
Cosmin, de unde naiba fur eu curent sa pot porni cratita. Lângă mine era era unul cu Stralis ce făcea o chestie normala la ora 5:00 : îl repara. Cică ii căzuse compresorul. Ii pun repede doua întrebări de baza: pornește? Da. Ai cabluri? Da. Perfect. “Nenea nu-mi dai și mie o găleata de curent?” cu o față de aia de cățel plouat.
După 5 minute, porneam camionul in sfârșit. Gata, sunt apt de munca. Și cam așa mi-am început eu ziua. Asta înseamnă sa ai Volvo, lux, confort, clima staționară, ioc baterii.

One thought on “Amintiri cu Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *