Amenzile în diferite țări pentru neschimbarea simbolului în tahograf.

Pe data de 02.02.2022 a intrat în vigoare obligativitatea de a introduce manual în tahograf țara la fiecare tranzit de frontieră ( în caz că n-o face tahograful automat). Introducerea țării se poate face, conform autorităților în prima parcare disponibilă imediat după trecerea frontierei ( sau a portului ori stația de tren în cazul tranzitului feroviar)
Uniunea Europeană a stabilit obligativitatea printr-un nou regulament dar a lăsat la aprecierea fiecărui stat membru cum va sancționa eventualele infracțiuni.
Spre exemplu în Italia neschimbarea simbolului se sancționează cu 52 de euro ( redus dacă plata se face în 5 zile), Germania a stabilit amenda pentru aceeași infracțiune între 125 și 250 de euro iar Spania a stabilit că vor sancționa neintroducerea manuală in tahograf a țării cu amenzi de până la 1001 de euro.
Dacă în anumite țări că Germania sau Spania au apărut deja primele amenzi date șoferilor de camion, în restul țărilor din Uniunea Europeană, spre exemplu Danemarca sau Olanda, au hotărât acordarea unei perioade de tranzit sau acomodare cu noile reguli de până la 3 luni iar în perioada asta vor acorda doar avertismente.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole relevante

September 2, 2022

Lipsa de șoferi afectează și țările est-europene, care sunt nevoite să îmbunătățească condițiile de plată…

citeste articolul

September 2, 2022

Cu toții le vedem zilnic prin depozite, porturi, fabrici, șantiere și chiar prinse de spatele…

citeste articolul

August 20, 2022

Roadpol a comunicat bilanțul ultimelor doua controale Truck&Bus efectuate în 19 țări europene, inclusiv România.…

citeste articolul