Amenzile în diferite țări pentru neschimbarea simbolului în tahograf.

Pe data de 02.02.2022 a intrat în vigoare obligativitatea de a introduce manual în tahograf țara la fiecare tranzit de frontieră ( în caz că n-o face tahograful automat). Introducerea țării se poate face, conform autorităților în prima parcare disponibilă imediat după trecerea frontierei ( sau a portului ori stația de tren în cazul tranzitului feroviar)
Uniunea Europeană a stabilit obligativitatea printr-un nou regulament dar a lăsat la aprecierea fiecărui stat membru cum va sancționa eventualele infracțiuni.
Spre exemplu în Italia neschimbarea simbolului se sancționează cu 52 de euro ( redus dacă plata se face în 5 zile), Germania a stabilit amenda pentru aceeași infracțiune între 125 și 250 de euro iar Spania a stabilit că vor sancționa neintroducerea manuală in tahograf a țării cu amenzi de până la 1001 de euro.
Dacă în anumite țări că Germania sau Spania au apărut deja primele amenzi date șoferilor de camion, în restul țărilor din Uniunea Europeană, spre exemplu Danemarca sau Olanda, au hotărât acordarea unei perioade de tranzit sau acomodare cu noile reguli de până la 3 luni iar în perioada asta vor acorda doar avertismente.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Articole relevante

June 22, 2022

Mereu vedem concursuri de camioane în care se votează "Camionul Anului " sau " Camionul…

citeste articolul

May 13, 2022

Cu aproximativ o lună în urmă făceam prima postare despre Qoobus iar mulți dintre voi…

citeste articolul

March 31, 2022

Cu puțin timp în urmă ROADPOL a publicat datele primei campanii TRUCK&BUS 2022, campanie desfășurată…

citeste articolul